Recept: Zdravý a chutný cheescake

Recept na  : Zdravý cheesecake 


Skvelá pochúťka bez múky a cukru!! Zamaškrťte si bez výčitiek svedomia. Mnoho ďalších sladkých a zdravých receptov nájdete aj v našej kuchárskej knihe písanej certifikovanou výživovou poradkyňou!


Korpus:

200 g ovsených vločiek
100 g orechov
2 vajíčka
1 lyžica medu

Krém:


1kg hladkého tvarohu
1 biely jogurt
1 vajíčko
2 lyžice medu
cca 15 jahôd, lesné ovocie


Postup:


Orechy si pomelieme a zmiešame ich spolu s ovsenými vločkami. V miske si vidličkou rozšľaháme vajíčko, ktoré pridáme k vločkám a orechom a poriadne premiešame spolu s lyžicou medu. Ak treba, aby cesto poriadne držalo, pridáme trošku vody. Rúru dáme rozohriať na 170 stupňov.
Cesto dáme na dno korpusu a poriadne poutláčame tak, aby bolo pri krajoch trochu hrubšie.
Tvaroh zmiešame s jogurtom, rozšľahaným vajíčkom a medom. Nanesieme polovicu krému na korpus a poukladáme naň cca polovicu nakrájaných jahôd. Na ne nanesieme zbytok krému. Necháme piecť cca 40-60 minút.
Po vybratí z rúry necháme cheesecake vychladnúť. Následne dozdobíme zvyškom ovocia.  🙂

Dobrú chuť

 

 

Kto miluje cheesecaky? Viac receptov nájdeš TU!

Daniel Mitera: Pohyb, šport a literatúra s nimi spojená patrí medzi moje záľuby už takmer jedno desaťročie. Vždy som hľadal tie najefektívnejšie a najsprávnejšie spôsoby stravovania a tréningu. Beriem za povinnosť odovzdávať tieto dovednosti aj iným. Mám certifikácie v oblasti: The Poliquin International Certification Program (PICP™) level 2, BioSignature Level 1, CrossFit level 1 trainer, Foundations of Periodization & Program Design a desiatky až stovky kníh a neformálneho vzdelávania v oblasti výživy a tréningov. Sústredím sa hlavne na oblasť tréningov výživy spojenej s výkonom pre šport, rehabilitácie a redukciu váhy.
Leave a Comment