Recept : Domáci puding bez múky

Puding

nemusí byť vždy zlou možnosťou ako zahnať chuť na sladké alebo pre cheat day. (Bebe puding zloženie: pšeničná múka, cukor, rastlinný palmový tuk čiastočne hydrogenovaný)

Tiež nie je pravidlom, že musí obsahovať vždy cukor a múku. Tu sa dočítate ako sa to dá aj zdravšie.

Ak obľubujete zdravé a chutné recepty, túto NOVINKU musíte mať! Kuchárska kniha písaná certifikovanou výživovou poradkyňou je novou inšpiráciou pri zdravom varení a pečeni!

Postup:

  • Pre 4-6 porcií potrebujeme :
  • 1 liter mlieka
  • 60-80 g kukuričného škrobu
  • 1 lyžica medu alebo stévia
  • Vanilkový: Pridáme vanilkový extrakt.
  • Kakaový: Do škrobu zamiešame 1 lyžicu holandského kakaa.

 

Príprava:

Škrob rozmiešame v malom množstve mlieka tak, aby v zmesi neboli žiadne hrudky. Zvyšné mlieko s medom/stéviou privedieme k varu. Po chvíli varenia pridáme zmes so škrobom a miešame až do zhustnutia. Puding nalejeme do pohárov a ozdobíme. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť !

Daniel Mitera: Pohyb, šport a literatúra s nimi spojená patrí medzi moje záľuby už takmer jedno desaťročie. Vždy som hľadal tie najefektívnejšie a najsprávnejšie spôsoby stravovania a tréningu. Beriem za povinnosť odovzdávať tieto dovednosti aj iným. Mám certifikácie v oblasti: The Poliquin International Certification Program (PICP™) level 2, BioSignature Level 1, CrossFit level 1 trainer, Foundations of Periodization & Program Design a desiatky až stovky kníh a neformálneho vzdelávania v oblasti výživy a tréningov. Sústredím sa hlavne na oblasť tréningov výživy spojenej s výkonom pre šport, rehabilitácie a redukciu váhy.
Leave a Comment